Projecten | Overige

20110812124144_heineken-kantoren.jpg

Opzetten overzeese verkoop- en distributiekantoren

Na noodgedwongen terugname van de licenties van lokale partijen moesten in korte tijd eigen faciliteiten voor import, verkoop en distributie worden opgezet.

Business Information Managers van de toenmalige export organisatie van Heineken waren verantwoordelijk voor de analyse van informatiebehoeften en realisatie van systemen ten behoeve van marketing- en sales/accountmanagement, uitgaande van beschikbare standaardoplossingen.
Niet in alle marktgebieden pasten die standaardoplossingen, waar soms snel gehandeld moest worden om het wereld A-merk zichtbaar, beschikbaar en betrouwbaar te houden. Zo moesten in de Caraïben tweemaal in korte tijd eigen import, verkoop- en distributiekantoren met magazijnen en infrastructuur worden opgezet, nadat de lokale licentiehouders ongeschikt waren gebleken voor verdere vertegenwoordiging.

In samenwerking met de nieuw benoemde lokale vestigingsmanagers werd vanuit het hoofdkantoor het projectmanagement gevoerd voor aansturing van lokale systeemleveranciers en voor de opzet van het bedrijfsinformatiesysteem. Activiteiten: Inkoop en installatie van netwerk- en hardware infrastructuur, ontwerp van business blue prints, configuratie business information system met lokale partner, systeem-audit, training eindgebruikers, rapportages hoofdkantoor.

Leerpunten:

  • betrouwbare lokale partners zijn goud waard - investeer in kennismaking
  • (lokale) eigen medewerkers willen graag 'hun' werk goed doen en beter maken - geef vertrouwen en zelfstandige opdrachten
  • rollen en verantwoordelijkheden, zeker van tijdelijke posities, vooraf helder vaststellen en communiceren
  • standaardiseer processen en syntax

Terug naar overzicht

Projecten

Farma

20111121162430_esculaap.jpg

Projecten in de farmaceutische keten
Lees verder

Zorg

20110812123445_zorgprojecten.jpg

Projecten in de zorg
Lees verder

Overige

20110711152941_hh-teampresentatie.jpg

Projecten niet nader naar sector gesplitst
Lees verder